AANSTELLING ANGUS MACLEOD ALS DIRECTOR MEDICINAL CHEMISTRY

Saffron Walden, VK; 11 januari 2006 – Galapagos (Euronext & LSE: GLPG) heeft vandaag bekend gemaakt dat Dr. Angus MacLeod bij Galapagos’ service divisie BioFocus in dienst is getreden als Director Medicinal Chemistry.   Dr. MacLeod is afkomstig van Merck Sharp & Dohme, waar hij 21 jaar in medicinale chemie werkzaam was, recentelijk als Senior Director Medicinal Chemistry.   Dr. MacLeod heeft één van de meest indrukwekkende track records voor medicijn-ontwikkeling in de farma-industrie. Onder zijn leiding heeft het zgn. Substance P antagonist programma geresulteerd in het  geregistreerde product aprepitant (Emend®); een GABA receptor modulator programma heeft geleid tot het stadium van kandidaat-medicijn.  Tevens is Dr. MacLeod auteur/uitvinder van meer dan 100 publicaties en patenten.
 
Dr. Chris Newton, Senior VP BioFocus gaf het volgende commentaar: “De aanstelling van Dr. MacLeod is een grote aanwinst voor BioFocus.  De meest kritische factoren voor de progressie van  een chemical lead  naar een kandidaat-medicijn zijn volhardendheid, ervaring en multidisciplinair team-leiderschap, eigenschappen die Dr. MacLeod in overvloed heeft.  Dr. MacLeod gaat samenwerken met de recent aangestelde Director of Biology, Dr. Iain James, die na 17 jaar dienstverband bij Novartis naar BioFocus is gekomen.  Samen zullen Dr. MacLeod en Dr. James leiding geven aan een indrukwekkend drug discovery team dat werkt aan de ontwikkeling van nieuwe medicijnen, en dat beschikbaar is voor de wereldwijde klanten van BioFocus.”
 
Over Galapagos
 

Galapagos is een beursgenoteerde onderneming die zich richt op innovatief gentechnologisch geneesmiddelenonderzoek (Euronext Brussel, GLPG; Euronext Amsterdam, GLPGA, London AiM: GLPG) dat programma’s heeft om medicijnen te ontwikkelen, gebaseerd op eigen doeleiwitten (“targets“) die een rol spelen bij de bot- en gewrichtsziekten osteoartritis, osteoporose en reumatoïde artritis.  Via haar divisie BioFocus, biedt Galapagos een breed scala aan van producten en diensten op het gebied van “target-tot-kandidaat medicijn”.  Farmaceutische en biotechnologie bedrijven krijgen hiermee toegang tot technologie om targets te ontdekken en te valideren alsmede drug discovery activiteiten tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn.  Daarnaast levert BioFocus adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets en collecties van chemische moleculen voor drug discovery.  Galapagos heeft 203 medewerkers, waaronder 76 PhDs, en heeft vestigingen in Mechelen, België, Saffron Walden, Engeland  en Leiden, Nederland.  Tot haar partners behoren Amgen, AstraZeneca, Bayer, Boehringer Ingelheim, Celgene, GlaxoSmithKline, Idenix, Novartis, Organon, Serono, Vertex, en Wyeth.   Meer informatie over Galapagos en BioFocus is te vinden op www.glpg.com.