Oproeping tot de Bijzondere en Buitengewone Algemene Vergaderingen van 26 juli 2016 – Voorstel tot benoeming van Mary Kerr als Bestuurder van Galapagos

Mechelen, België; 23 juni 2016 – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) heeft de eer haar Aandeelhouders, Warranthouders, Bestuurders en Commissaris uit te nodigen voor de Bijzondere en Buitengewone Algemene Vergaderingen die zullen worden gehouden op dinsdag 26 juli 2016 om 14 uur in de kantoren van notaris Matthieu Derynck (Van Halteren, Geassocieerde notarissen, De Lignestraat 13, 1000 Brussel).

Het voorstel tot benoeming van Mary Kerr als Bestuurder van Galapagos wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de Bijzondere Algemene Vergadering die zal worden gehouden op 26 juli 2016. Dr. Kerr, van Engelse nationaliteit, is Chief Executive Officer en bestuurder van NeRRe Therapeutics. Voorafgaand aan haar aanstelling bij NeRRe, bekleedde Mary gedurende meer dan 20 jaar verschillende topfuncties bij GSK, met als meest recente die van Senior Vice President and Global Franchise Leader van de Immuno-inflammation en Infectious Diseases franchise. Mary was een van de oprichters en lid van het Corporate Executive team van ViiV Healthcare, waar zij zorgde voor een ommekeer in de prestaties van de HIV activiteiten in Europa. Het grootste deel van haar carrière heeft zij gewerkt op het raakvlak van R&D en commerciële activiteiten in wereldwijde strategie en regionale operationele rollen, voornamelijk op het gebied van wees- en gespecialiseerde medicijnen. Mary behaalde een Ph.D. in Farmacologie aan de universiteit van Bradford, deed postdoctoraal onderzoek bij de Michigan Cancer Foundation in Detroit en heeft een MBA van de universiteit van Kingston. Ze is sinds oktober 2015 tevens Operating Partner bij Advent Life Sciences, een van de investeerder in NeRRe Therapeutics.

Om tot de Algemene Vergaderingen te worden toegelaten, dienen de houders van effecten uitgegeven door de Vennootschap zich te schikken naar artikel 536 van het Wetboek van vennootschappen en artikel 29 van de statuten van de Vennootschap, en de formaliteiten die beschreven zijn in de oproepingen, na te leven.

De oproeping en andere documenten die betrekking hebben tot de Algemene Vergaderingen kunnen worden geraadpleegd op www.glpg.com/shareholders-meetings.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) is een biotechnologiebedrijf in de klinische fase, gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Onze volwassen pijplijn bestaat uit Fase 2, Fase 1, preklinische studies en onderzoeksprogramma’s in cystic fibrosis, fibrose, artrose, ontstekings- en andere ziekten. Wij hebben filgotinib ontdekt en ontwikkeld: in samenwerking met Gilead streven we ernaar om deze selectieve JAK1-remmer in ontstekingsziekten wereldwijd voor patiënten beschikbaar te maken. We richten ons op het ontwikkelen en het commercialiseren van nieuwe medicijnen die het leven van mensen verbeteren. De Galapagos groep, met inbegrip van fee-for-service dochter Fidelta, heeft ongeveer 440 medewerkers in het hoofdkantoor in Mechelen, België en in de vestigingen in Nederland, Frankrijk en Kroatië. Meer informatie op www.glpg.com.

Contact

Investeerders: Media:
Elizabeth Goodwin Evelyn Fox
VP IR & Corporate Communications
+1 781 460 1784
Director Communications
+31 6 53 591 999
communications@glpg.com
 

Paul van der Horst
Director IR & Business Development
+31 6 53 725 199
 

 
ir@glpg.com  

Toekomstgerichte verklaringen
Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Dergelijke verklaringen zijn geen garanties voor toekomstige resultaten. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken, tenzij dit specifiek wettelijk of reglementair verplicht is.