Galapagos ontvangt mijlpaalbetaling in artrose alliantie met Servier

Mechelen, België; 5 augustus 2014 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat ze het tweede deel van een mijlpaalbetaling heeft ontvangen voor een nieuwe preklinische kandidaat in de artrose alliantie met Servier.  Op 7 maart kondigde Galapagos aan dat het de eerste €2M van de mijlpaalbetaling had ontvangen.  Het bedrag van dit tweede deel wordt niet vrijgegeven en draagt bij aan het financiële resultaat van Galapagos over de eerste helft van 2014.

“GLPG1972 is de tweede kandidaat die Galapagos levert in de artrose alliantie met Servier.  Deze kandidaat is een belangrijke stap richting een medicijn voor patiënten die lijden aan artrose, wereldwijd de meest voorkomende gewrichtsaandoening,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.

“Servier zet zich in om geneesmiddelen te ontwikkelen die de oorzaak van de ziekte aanpakken.  Het behalen van deze mijlpaal weerspiegelt de sterkte van onze relatie met Galapagos op het gebied van artrose.  We kijken ernaar uit om dit medicijn in klinische ontwikkeling te brengen” zegt Dr Patricia Belissa Mathiot, Director Rheumatology Innovative Pole van Servier.

In juli 2010 zijn Servier en Galapagos een samenwerking aangegaan op gebied van artrose, waarbij Galapagos kandidaat-medicijnen ontwikkelt en Servier een exclusieve optie heeft voor een licentie na Fase 1.  Galapagos kan onderzoeks-, ontwikkelings-, registratie- en overige succesbetalingen ontvangen tot een bedrag van €290 miljoen.  Galapagos ontvangt ook royalty’s op verkopen van medicijnen buiten de VS, en behoudt zelf het exclusieve recht op commercialisering in de VS.

Over Servier
Servier is een Frans niet-beursgenoteerd farmaceutisch bedrijf, opgericht in 1954.  Haar ontwikkeling is gebaseerd op innovatie bij cardiovasculaire-, metabole-, neurologische-, psychiatrische-, bot- en gewrichtsziekten en kanker.  In 2013 boekte het bedrijf een omzet van 4,2 miljard euro. 91% van de Servier medicijnen wordt internationaal gebruikt.  In 2013 investeerde Servier 27% van haar omzet in onderzoek en ontwikkeling. Servier heeft wereldwijd 140 vestigingen met meer dan 21.000 medewerkers.  Meer info op www.servier.com.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen.  Het bedrijf heeft vijf Fase 2 (twee geleid door GSK), twee Fase 1, vier preklinische, en meer dan 20 onderzoeksprogramma’s in taaislijmziekte, ontstekingsziekten, antibiotica, metabole ziekten, en andere indicaties.  AbbVie en Galapagos zijn een wereldwijde samenwerking aangegaan waarbij AbbVie verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en commercialisatie van GLPG0634 na Fase 2B.  GLPG0634 is een orale, selectieve inhibitor van JAK1 voor de behandeling van reuma en mogelijk andere ontstekingsziekten.  Dit programma is momenteel in klinische Fase 2B studie voor reuma en in Fase 2 voor de ziekte van Crohn.  Galapagos heeft de selectieve JAK1 inhibitor GSK2586184 (voorheen GLPG0778) aan GlaxoSmithKline in licentie gegeven in 2012.  Op dit ogenblik is dit in een Fase 2 voor psoriasis en colitis ulcerosa.  GLPG0974 is de eerste FFA2-remmer die klinisch geëvalueerd wordt voor de behandeling van IBD; dit programma heeft een Proof-of-Concept Fase 2 trial doorlopen.  GLPG1205 is een nieuw medicijn gericht op ontstekingsziekten en is klaar met Fase 1.  AbbVie en Galapagos zijn een samenwerking aangegaan in taaislijmziekte waarin ze samen orale medicijnen zullen ontwikkelen en commercialiseren.  Deze medicijnen zullen twee mutaties in het CFTR gen aanpakken, de G551D en F508del mutatie.  Potentiator GLPG1837 is in het preklinische stadium.  Galapagos heeft 400 medewerkers die werken in het hoofdkwartier in Mechelen, België, en in de vestigingen in Nederland, Frankrijk en Kroatië.  Meer informatie kunt u vinden op www.glpg.com

Contact

Servier
Servier Communication Department
Tel: +33 1 55 72 60 37
presse@servier.fr

Galapagos NV
Elizabeth Goodwin, Head of Corporate Communications & Investor Relations
Tel. +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.