Galapagos levert kandidaat-medicijn in alliantie met GSK en ontvangt succesbetaling

Mechelen, België; 9 januari 2013 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt aan dat zij een vijfde preklinisch molecuul heeft geïdentificeerd binnen de overeenkomst met GSK en ontvangt hierbij een succesbetaling.

In 2006 kondigden Galapagos en GSK een samenwerking aan voor de ontwikkeling van kandidaat-medicijnen voor de wereldwijde R&D organisatie van GSK.  In deze alliantie heeft Galapagos een vijfde kandidaat medicijn ontwikkeld.

“Sinds de start van de alliantie in 2006 heeft Galapagos vijf kandidaat medicijnen geïdentificeerd waarvan twee in licentie genomen zijn door GSK,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.  “We hopen dat meerdere programma’s van deze alliantie in klinische ontwikkeling zullen gaan.”

Over de immunologische/infectieziekten alliantie van Galapagos met GSK
In juni 2006 zijn GSK en Galapagos een alliantie aangegaan waarbij Galapagos kandidaat-medicijnen voor de wereldwijde R&D organisatie van GSK ging ontdekken en ontwikkelen. Afhankelijk van het behalen van mijlpalen kan Galapagos meer dan €200 miljoen aan succesbetalingen van GSK ontvangen, plus double-digit royalty’s. GSK heeft het exclusieve recht op verdere ontwikkeling en wereldwijde commercialisering.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft kandidaat-medicijn GLPG0634 in klinische Fase 2 voor reuma, een JAK1-remmer, evenals één van de grootste pijplijnen in de biotech met vier programma’s in ontwikkeling en meer dan dertig programma’s in onderzoek en preklinische fase.  Galapagos heeft meer dan 800 medewerkers in vijf landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op: www.glpg.com

Contact

Galapagos NV
Onno van de Stolpe, CEO
Tel: +31 6 2909 8028

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, alsmede gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.