Galapagos haalt €11,1 miljoen op door uitgifte van nieuwe aandelen

Mechelen, België; 19 september 2006 – Galapagos NV (Euronext & LSE: GLPG) heeft in een geslaagde private plaatsing van aandelen bij Fortis Bank NV, 1.305.074 nieuwe aandelen uitgegeven aan een prijs van €8,50 per aandeel. Fortis zal deze aandelen plaatsen bij internationale institutionele cliënten middels een versnelde bookbuilding procedure. De bruto opbrengst voor Galapagos bedraagt €11,1 miljoen.


De Raad van Bestuur van Galapagos heeft deze kapitaalsverhoging van €11,1 miljoen uitgevoerd door de uitgifte van 1.305.074 nieuwe aandelen onder het toegestaan kapitaal, aan een uitgifteprijs van €8,50 per aandeel. Deze prijs is de gemiddelde slotkoers op Euronext Amsterdam van de voorbije 30 dagen. Het is gepland dat de nieuwe aandelen genoteerd zullen worden op Eurolist van Euronext Brussel en Euronext Amsterdam en op AiM op 22 september 2006. Als gevolg van de plaatsing zal Galapagos 14.355.817 aandelen hebben uitstaan.


“Wij zijn zeer verheugd met deze kapitaalsverhoging, die vertrouwen in onze strategie uitdrukt”, zei Onno van de Stolpe, Chief Executive Officer van Galapagos. “Het verkregen kapitaal is van groot belang voor de verdere ontwikkeling van onze programma’s in bot- en gewrichtsziekten, waarbij wij verwachten dat ons reuma geneesmiddel in 2008 de klinische fase zal ingaan.”


Over Galapagos

Galapagos is een beursgenoteerde onderneming die zich richt op innovatief gentechnologisch geneesmiddelenonderzoek (Euronext Brussel, GLPG; Euronext Amsterdam, GLPGA, Londen AiM: GLPG) dat programma’s heeft om medicijnen te ontwikkelen, gebaseerd op eigen doeleiwitten (“targets“) die een rol spelen bij de bot- en gewrichtsziekten osteoartritis, osteoporose en reumatoïde artritis. Via haar divisie BioFocus DPI, biedt Galapagos een breed scala aan van producten en diensten op het gebied van “target-tot-kandidaat medicijn”. Farmaceutische en biotechnologie bedrijven krijgen hiermee toegang tot technologie om targets te ontdekken en te valideren alsmede drug discovery activiteiten tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn. Daarnaast levert BioFocus DPI adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets en collecties van chemische moleculen voor drug discovery. Galapagos heeft meer dan 330 medewerkers, waaronder 144 PhDs, in zeven landen, met hoofdkantoor in Mechelen, België. Meer informatie over Galapagos en BioFocus DPI is te vinden op www.glpg.com .


CONTACT

Galapagos NV
Onno van de Stolpe, CEO
Tel: +31 6 2909 8028
ir@glpg.com  

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”,” zou kunnen” en “continueert” bevatten, alsmede gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s,n onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.