Galapagos gaat alliantie aan met Merck & Co., Inc. in ontstekingsziekten

 • Galapagos gaat preklinische kandidaat medicijnen ontwikkelen
 • Upfront betaling, succesbetalingen voor ontwikkeling van kandidaat medicijnen, plus commerciële succesbetalingen en royalty’s op wereldwijde verkopen
 •  
  Mechelen, België; 20 april 2009 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat zij een meerjarige alliantie heeft gesloten met Merck & Co. om nieuwe medicijnen te ontwikkelen voor ontstekingsziekten.
   
  Galapagos is verantwoordelijk voor de ontdekking en preklinische ontwikkeling van kandidaat medicijnen gebaseerd op nieuwe Galapagos targets.  Merck krijgt de exclusieve optie om de kandidaat medicijn te licentiëren voor klinisch onderzoek en wereldwijde verkopen.  De basis van de alliantie is Galapagos’ gepatenteerde SilenceSelect® technologie voor ontdekking van targets, die nu zal worden toegepast in ontstekingsziekten.  Merck en Galapagos zullen gezamenlijk targets selecteren waarvoor Galapagos vervolgens de screening en medicinale chemie zal uitvoeren.  Bij de uitoefening van haar optie, neemt Merck op haar kosten alle verdere ontwikkeling en commercialisering van de kandidaat medicijnen over.  Galapagos heeft een mogelijkheid om Fase I klinische studies te doen en heeft tevens het recht om kandidaat medicijnen waarvoor Merck haar exclusieve optie niet uitoefent verder te ontwikkelen en te commercialiseren.
   
  Bij het tekenen van deze overeenkomst heeft Galapagos €2,5 miljoen cash ontvangen als upfront betaling van Merck.  In aanvulling daarop komt Galapagos in aanmerking voor succesbetalingen bij het behalen van mijlpalen in onderzoek, ontwikkeling en registratie.  Het totaal van deze succesbetalingen kan oplopen tot meer dan €192 miljoen voor meerdere producten. Daarbovenop krijgt Galapagos significante betalingen bij het behalen van specifieke verkoopniveaus alsmede royalty’s op wereldwijde verkopen van de producten uit de alliantie.
   
  “Deze nieuwe alliantie met Merck, ditmaal op het gebied van ontstekingsziekten, is onze zesde farma-alliantie tot nu toe en demonstreert wederom de kracht van ons target discovery platform,” zegt Onno van de Stolpe, CEO. “In december zijn Merck en Galapagos een alliantie aangegaan in diabetes en obesitas, en het enthousiasme bij Merck voor de Galapagos technologie heeft tot deze nieuwe alliantie in ontstekingsziekten geleid”.
   
  Over Galapagos
  Galapagos (Euronext GLPG; OTC: GLPYY) is een biotechnologiebedrijf dat zich met op kleine moleculen toegespitste onderzoeksprogramma’s richt op het ontwikkelen van nieuwe medicijnen tegen bot- en gewrichtsziekten, bot metastase, cachexia, anti infectieziekten en metabolische ziekten.  De onderneming heeft risicodragende allianties gesloten met GlaxoSmithKline, Janssen Pharmaceutica, Eli Lilly en Merck & Co.  Door middel van een alliantie met MorphoSys, ontwikkelt Galapagos ook antilichaamtherapieën tegen bot- en gewrichtsziekten.  Galapagos’ servicedivisie BioFocus DPI levert de farma- en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten in het hele spectrum tussen targets en kandidaat-medicijnen.  Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn.  Galapagos heeft 480 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op www.glpg.com.

  CONTACT
  Galapagos NV
  Onno van de Stolpe, CEO
  Tel: +31 6 2909 8028
  ir@glpg.com
   
  Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, alsmede gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.