Galapagos benoemt Simon Sturge tot lid van haar Raad van Bestuur

Mechelen, België; 19 september 2023, 22:01 CET; Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) heeft vandaag aangekondigd dat de Raad van Bestuur tijdens zijn vergadering van 19 september 2023 de heer Simon Sturge heeft gecoöpteerd als Niet-Uitvoerend Onafhankelijk Bestuurder. De heer Sturge vervangt Dr. Mary Kerr die op 18 september 2023 is afgetreden.

De heer Sturge heeft meer dan 40 jaar internationale ervaring in de biotech- en farmaceutische industrie met leidinggevende posities bij Merck KGaA en Boehringer Ingelheim. Hij bekleedde CEO-posities bij verschillende biotechbedrijven, waaronder Kymab (nu Sanofi) en Celltech Biologics (nu Lonza), en richtte Ribotargets (nu Vernalis) op. De heer Sturge is momenteel Voorzitter van de Raad van Bestuur van MoonLake Immunotherapeutics, Precerix en Mediar Therapeutics. Hij is ook lid van de Board of Trustees van Weizmann UK, onderdeel van het Weizmann Instituut, een gerenommeerd multidisciplinair wetenschappelijk onderzoeksinstituut, en van Our Future Health, een Britse liefdadigheidsorganisatie. Eerder was hij lid van de Raad van Bestuur van Nemesis BioScience, Feedback plc, Silence Therapeutics en Cristal Therapeutics.

“Namens de Raad van Bestuur van Galapagos ben ik zeer verheugd Simon te verwelkomen in onze Raad van Bestuur”, zegt Dr. Paul Stoffels1, CEO en Voorzitter van Galapagos. “Simon is een ervaren leider op het gebied van life sciences en heeft wereldwijde ervaring met M&A, bedrijfstransformaties en commerciële activiteiten. Zijn uitgebreide expertise in de productie van biologische geneesmiddelen, dankzij zijn leidinggevende functies gedurende tientallen jaren bij Celltech Biologics, Merck KGaA en Boehringer Ingelheim, brengt aanvullende strategische inzichten in onze Raad van Bestuur en zal van onschatbare waarde zijn bij het positioneren van ons bedrijf voor waardecreatie op de lange termijn.”

“Ik ben zeer vereerd om toe te treden tot de Raad van Bestuur van Galapagos en ik ben enthousiast om samen te werken met dit getalenteerde team dat gedreven is om een transformerende impact te hebben op het leven van patiënten wereldwijd”, aldus de heer Sturge. “Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan de ambitie van het bedrijf om wetenschap en innovatie te versnellen in haar strategische gebieden in immunologie en oncologie.”

“De Raad van Bestuur en ikzelf willen Dr. Kerr ook oprecht bedanken voor haar significante bijdragen en inzet sinds ze in 2016 lid werd van de Raad van Bestuur. Ze heeft een belangrijke rol gespeeld in het begeleiden van ons bedrijf door vele stadia van ontwikkeling. Het was een waar genoegen om met haar samen te werken en ik wens haar het allerbeste, zowel persoonlijk als professioneel. Met de recente toevoeging van Dr. Schaffert en de benoeming van Mr. Sturge in de Raad van Bestuur, zijn we goed gepositioneerd om ons engagement voor een ervaren Raad van Bestuur met diverse en complementaire expertise te behouden,” besloot Dr. Paul Stoffels.

Over Galapagos
Galapagos is een volledig geïntegreerd biotechnologiebedrijf met één doel: de resultaten voor patiënten veranderen door middel van levensveranderende wetenschap en innovatie voor meer levensjaren en levenskwaliteit. We richten ons op de belangrijke therapeutische gebieden immunologie en oncologie, waar we diepgaande wetenschappelijke expertise hebben opgebouwd in meerdere geneesmiddelenmodaliteiten, waaronder kleine moleculen en celtherapieën. Onze portfolio omvat onderzoeks- tot commerciële programma’s en ons eerste geneesmiddel voor reumatoïde artritis en colitis ulcerosa is momenteel beschikbaar in Europa en Japan. Voor meer informatie kunt u terecht op www.glpg.com of volg ons op LinkedIn of Twitter.

Contact

Media
Marieke Vermeersch
+32 479 490 603
media@glpg.com
Investeerders
Sofie Van Gijsel
+1 781 296 1143
ir@glpg.comSandra Cauwenberghs
ir@glpg.com

Toekomstgerichte verklaringen
Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, die allen bepaalde risico’s en onzekerheden inhouden. Deze verklaringen worden vaak, maar niet altijd, gedaan door het gebruik van woorden of uitdrukkingen als “zullen“, “lange termijn” en “vooruit” en vergelijkbare uitdrukkingen. Deze verklaringen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, verklaringen betreffende de benoeming van een nieuwe bestuurder. Toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en overtuigingen van ons management, en zijn geen garantie voor toekomstige prestaties. Toekomstgerichte verklaringen kunnen onbekende en bekende risico’s, onzekerheden en andere factoren inhouden, die ertoe zouden kunnen leiden dat onze werkelijke resultaten, prestaties of verwezenlijkingen wezenlijk verschillen van enig historische of toekomstige resultaten, prestaties of verwezenlijkingen die door deze verklaringen worden uitgedrukt of geïmpliceerd. Deze risico’s, onzekerheden en andere factoren omvatten, zonder beperking, het risico dat we niet in staat zullen zijn de verwachte voordelen van de benoeming van de nieuwe bestuurder te realiseren. Een meer uitgebreide lijst en beschrijving van deze risico’s, onzekerheden en andere factoren kan worden gevonden in de documenten en verslagen die wij indienen bij de Securities and Exchange Commission (SEC), daarin begrepen ons meest recente jaarverslag op formulier 20-F ingediend bij de SEC, zoals aangevuld en/of gewijzigd door andere documenten en verslagen die we bij de SEC hebben ingediend of in de toekomst zullen indienen. Gelet op deze risico’s en onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Bovendien, zelfs als onze resultaten, prestaties of verwezenlijkingen overeenstemmen met deze toekomstgerichte verklaringen, kunnen deze nog steeds geen voorspellende waarde hebben voor toekomstige resultaten, prestaties of verwezenlijkingen. De toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit persbericht. Wij wijzen uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht bij te werken, tenzij dit specifiek wettelijk of reglementair verplicht is.


1 In dit persbericht moet ‘Dr. Paul Stoffels’ worden gelezen als ‘Dr. Paul Stoffels, handelend via Stoffels IMC BV’.

Bijlage