Euronext Amsterdam wordt referentiemarkt voor Galapagos

  • Orderboek en prijsbepaling verplaatst van Brussel naar Amsterdam
  • Dubbele notering Euronext Brussel en Euronext Amsterdam blijft ongewijzigd
  • Geen invloed op ISIN, GLPG ticker symbool, of afwikkeling van orders

Mechelen, België; 21 maart 2014 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigde vandaag aan dat haar referentiemarkt per 28 maart 2014 zal wijzigen van Euronext Brussel naar Euronext Amsterdam.  De wijziging van referentiemarkt betekent dat orders voor Galapagos’ aandelen verzameld en centraal geadministreerd zullen worden in één enkel orderboek bij Euronext Amsterdam.

De wijziging van referentiemarkt heeft geen invloed op de organisatie van Galapagos (inclusief haar wettelijke hoofdkantoor in Mechelen), noch op haar aanwezigheid in België of op haar activiteiten.  Bovendien blijven zowel de dubbele notering van Galapagos op Euronext Brussel en Euronext Amsterdam, als de ISIN (BE0003818359), het ticker symbool (GLPG), en de afwikkeling van de orders ongewijzigd.

“Galapagos is sinds de beursgang in 2005 aan Euronext Amsterdam en Euronext Brussel genoteerd geweest.  Vanaf de invoering van één enkel orderboek in 2009 was de referentiemarkt Euronext Brussel.  De wijziging van de referentiemarkt naar Euronext Amsterdam is bedoeld om de zichtbaarheid van Galapagos bij de Nederlandse investeerders meer in lijn te brengen met de grotere bekendheid van Galapagos in België,” zegt Elizabeth Goodwin, Head of Corporate Communications & Investor Relations bij Galapagos.

Partijen in de markt en informatiediensten zullen nader worden geïnformeerd wanneer de invoering van de wijziging nadert.  De beoogde ingangsdatum voor de wijziging van referentiemarkt is 28 maart 2014.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen.  Het bedrijf heeft een grote pijplijn met vijf Fase 2 (twee geleid door GSK), één Fase 1, zes preklinische, en meer dan 20 onderzoeksprogramma’s in taaislijmziekte, ontstekingsziekten, antibiotica, metabole ziekten, en andere indicaties.  Op het gebied van ontstekingsziekten zijn AbbVie en Galapagos een wereldwijde samenwerking aangegaan waarbij AbbVie verantwoordelijk is voor de verdere ontwikkeling en commercialisatie van GLPG0634 na Fase 2B.  GLPG0634 is een orale, selectieve inhibitor van JAK1 voor de behandeling van reuma en mogelijk andere ontstekingsziekten.  Dit programma is momenteel in klinische Fase 2B studie voor reuma en in Fase 2 voor de ziekte van Crohn.  Galapagos heeft de selectieve JAK1 inhibitor GSK2586184 (voorheen GLPG0778) aan GlaxoSmithKline in licentie gegeven in 2012.  Op dit ogenblik is dit in een Fase 2 voor psoriasis en colitis ulcerosa.  GLPG0974 is de eerste FFA2-remmer die klinisch geëvalueerd wordt voor de behandeling van IBD; dit programma is momenteel in een Proof-of-Concept Fase 2 studie.  GLPG1205 is een nieuw medicijn gericht op ontstekingsziekten en is klaar met Fase 1.  AbbVie en Galapagos zijn een samenwerking aangegaan in taaislijmziekte waarin ze samen orale medicijnen zullen ontwikkelen en commercialiseren.  Deze medicijnen zullen twee mutaties in het CFTR gen aanpakken, de G551D en F508del mutatie.  Potentiator GLPG1837 is in het preklinische stadium.  Galapagos heeft 400 medewerkers die werken in het hoofdkwartier in Mechelen, België, en in de vestigingen in Nederland, Frankrijk en Kroatië.  Meer informatie kunt u vinden op www.glpg.com

CONTACT

Elizabeth Goodwin, Head of Corporate Communications & Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

 

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.