Galapagos ontvangt €7,5 miljoen in Servier allianties

Mechelen, België; 6 maart 2013 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt aan dat Galapagos een aantal mijlpalen heeft gehaald binnen de allianties met Servier op het gebied van artrose en oncologie en daarvoor succesbetalingen ontvangt van in totaal €7,5 miljoen.  Deze betaling draagt bij aan het financiële resultaat van Galapagos over 2012.

In juli 2010 zijn Servier en Galapagos een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen op gebied van artrose.  In oktober 2011 kondigde Galapagos een tweede alliantie aan met Servier om nieuwe medicijnen tegen kanker te ontwikkelen.  In beide allianties is Galapagos verantwoordelijk voor de ontwikkeling van kandidaat-medicijnen.  Galapagos kan nog succesbetalingen ontvangen van meer dan €500 miljoen, plus royalty’s over verkopen van producten door Servier.  Galapagos behoudt de exclusieve commerciële rechten in de VS.

 “We zijn trots dat we hele goede moleculen hebben kunnen ontwikkelen, gericht tegen nieuwe targets in artrose en oncologie,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.  “Onze allianties blijken zeer productief te zijn, met acht preklinische kandidaten, 10 klinische programma’s, en twee programma’s afgeleverd aan onze alliantie partners.”

“We zijn blij met de voortgang in de samenwerking met Galapagos,” zegt Bernard Marchand, Hoofd van Discovery Research at Servier.  “We hebben er alle vertrouwen in dat Galapagos goede resultaten zal blijven leveren.”

Over de artrose-alliantie van Galapagos met Servier
In juli 2010 zijn Servier en Galapagos een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen op gebied van artrose.  Galapagos is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van kandidaat-medicijnen en Servier heeft een exclusieve optie op een licentie voor elk programma na afronding van Fase 1 door Galapagos.  Voor elk product dat op de markt komt, heeft Servier de rechten op klinische ontwikkeling, registratie en commercialisering. Galapagos behoudt echter het exclusieve recht op commercialisering in de VS. Galapagos kan voorts onderzoeks-, ontwikkelings-, registratie- en overige succesbetalingen ontvangen tot een bedrag van €290 miljoen. Galapagos ontvangt ook royalty’s op verkopen van medicijnen buiten de VS.

Over de oncologie alliantie van Galapagos met Servier
In oktober 2011 kondigden Servier en Galapagos een samenwerking aan gebaseerd op nieuwe oncologie-targets die beide bedrijven hebben ontdekt.  Galapagos is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe kandidaat-medicijnen voor deze targets.  Servier heeft een exclusieve optie op een licentie voor elk programma na afronding van de preklinische fase door Galapagos en is dan verantwoordelijk voor de verdere klinische ontwikkeling, registratie en commercialisering.  Galapagos behoudt echter het exclusieve recht op klinische ontwikkeling, registratie en commercialisering in de VS.  Galapagos kan voorts onderzoeks-, ontwikkelings-, registratie- en overige succesbetalingen ontvangen tot een bedrag van €260 miljoen, plus royalty’s op verkopen van medicijnen.

Over Servier
Servier is een niet-beursgenoteerd farmaceutisch bedrijf met een omzet van €3,9 miljard in 2012. Servier gebruikt 25% van haar omzet voor onderzoek op gebied van hart- en vaatziekten, stofwisseling, neurologie, psychiatrie, bot- en gewrichtsziekten en oncologie. Servier heeft wereldwijd 140 vestigingen met meer dan 20.000 medewerkers. Meer info op www.servier.com.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen.  Het bedrijf heeft een grote pijplijn met vier klinische, zes preklinische, en 30 discovery molecuul- en antilichaam programma’s in taaislijmziekte, inflammatie, antibiotica, metabolische ziektes, en andere indicaties.
GLPG0634 is een orale, selectieve inhibitor van JAK1 voor de behandeling van reuma en andere ontstekingsziekten en zal klinische Fase 2b ingaan.  AbbVie en Galapagos zijn een wereldwijde samenwerking aangegaan waarbij AbbVie verantwoordelijk is voor de verdere ontwikkeling en commercialisatie na Fase 2b.  Galapagos heeft een andere selectieve JAK1 inhibitor in Fase 2 in lupus en psoriasis, GSK 2586184 (voorheen GLPG0778, gelicentieerd door GSK in 2012).  GLPG0187, een nieuwe integrine receptor antagonist in ontwikkeling voor metastase, bevindt zich in een Fase 1b patiënten studie; GLPG0974 is de eerste GPR43 remmer die klinisch geëvalueerd wordt voor de behandeling van IBD; een Proof of Concept Fase 2 studie zal gestart worden in Q2 2013.
De Galapagos Groep, inclusief de fee-for-service bedrijven BioFocus, Argenta en Fidelta, heeft meer dan 800 medewerkers in vijf landen, met haar hoofdkwartier in Mechelen, België.  Meer informatie over het bedrijf en de programma’s in klinische ontwikkeling kan u vinden op www.glpg.com

CONTACT

Galapagos NV
Onno van de Stolpe, Chief Executive Officer
Tel: +31 6 2909 8028

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, alsmede gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.