Galapagos gaat samenwerken met het Amerikaanse National Cancer Institute

Mechelen, België en Saffron Walden, VK; 12 oktober 2010 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat Compound Focus, een dochter van haar BioFocus service divisie, een overeenkomst heeft getekend met het Amerikaanse National Cancer Institute (NCI), onderdeel van de U.S. National Institutes of Health (NIH).  BioFocus zal compound management aan het NCI leveren gedurende een periode van minimaal drie jaar voor een totaal van $5 miljoen (€3,7 miljoen), plus een optie voor verlenging van nog eens twee jaar.

Compound Focus, Inc. in South San Francisco,  levert compound management aan een aantal bedrijven en aan de Amerikaanse overheid.  Volgens de overeenkomst van vandaag zal Compound Focus een collectie chemische stoffen voor het NCI opzetten.  Deze collectie gaat een onderdeel vormen van het onderzoek naar nieuwe therapieën voor kanker, door voornamelijk academische instellingen.  Het drie-jarig contract wordt door de Amerikaanse overheid gefinancierd vanuit de American Recovery and Reinvestment Act (ARRA).

“We zijn blij dat we het Amerikaanse National Cancer Institute als nieuwe samenwerkingspartner kunnen verwelkomen.  Hiermee is onze langlopende samenwerking met het NIH verder uitgebreid,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.  “Onze compound management faciliteit heeft sinds de overname in 2006 steeds haar financiële doelstellingen gehaald of zelfs overtroffen.  Daarmee levert deze vestiging een solide bijdrage aan onze inkomstenstroom.”

 

Over NCI
Doelstelling van het NCI is om een compleet drug discovery en ontwikkelingsplatform op te zetten voor therapieën voor kanker, waarbij het onderzoek wordt gecombineerd met de reeds bestaande preklinische resultaten van het NCI.  Het project wordt helemaal gefinancierd door federale VS fondsen van de National Institutes of Health, Department of Health and Human Services, onder contract HHS-N-261-2010-00079C met Compound Focus, Inc.

 

 

Over Compound Focus
Compound Focus, Inc. maakt deel uit van de Galapagos service divisie BioFocus en levert een reeks compound management diensten.  Het biedt onderdak aan collecties van zowel de Amerikaanse overheid als academische en commerciële organisaties en aan de National Institutes of Health Molecular Libraries Small Molecule Repository.  BioFocus levert de farma en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten op het gebied van target-tot-kandidaat medicijn. Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn. Daarnaast levert BioFocus adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets, collecties van chemische moleculen voor drug discovery evenals ADME/PK producten om chemische moleculen te selecteren.  Als servicedivisie van Galapagos, BioFocus heeft 250 medewerkers in vier landen.  Meer info op www.biofocus.com

 

 

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY)is een middelgroot biotechnologiebedrijf.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen.  Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met zes programma’s in de klinische fase en meer dan vijftig chemische molecuul programma’s in onderzoek en preklinische ontwikkeling.  Via risicodragende allianties met GlaxoSmithKline, Eli Lilly, Janssen Pharmaceutica, Merck & Co., Roche en Servier kan Galapagos mogelijk tot €3,3 miljard aan succesbetalingen ontvangen plus royalty’s.  Met de recente overname van het onderzoekscentrum in Zagreb, heeft Galapagos nu meer dan 800 medewerkers in zeven landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België.  Meer info op www.glpg.com

 

CONTACT

 

Galapagos NV
Onno van de Stolpe, CEO
Tel: +31 6 2909 8028
ir@glpg.com

 

 

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
Tel: +31 6 2291 6240
ir@glpg.com

 

 

 

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden “gelooft”, “verwacht”, “streeft naar”, “plant”, “tracht”, “schat”, “kan”, “zal”, “zou kunnen” en “continueert” bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico’s en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.