Beste bezoeker, deze website gebruikt cookies om u een betere gebruikerservaring te bieden. Door deze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.
OK

Onze missie

Pioneering for Patients

Wij zijn een biotechnologisch bedrijf dat innovatieve geneesmiddelen ontwikkelt met als doel mensenlevens te verbeteren.

We ontdekken en ontwikkelen geneesmiddelen die nieuwe en betere behandelingsopties kunnen bieden aan patiënten in therapeutische gebieden met grote onvervulde medische noden. 

We discover

We discover

Ons unieke Target Discovery Platform is een heel nieuwe manier om geneesmiddelen te ontdekken. Onze huidige pijplijn omvat mogelijke behandelingen in verschillende therapeutische gebieden: ontstekingsziekten, fibrose, stofwisselingsziekten en infectieziekten.

We dare

We dare

De mindset niet bang te zijn om te falen, voedt onze ambitie om onontgonnen terrein te verkennen in de ontdekking van geneesmiddelen.

We care

We care

We blijven onophoudelijk zoeken naar geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen die de ziekte zelf bestrijden in plaats van enkel de symptomen te behandelen.

The basics: Galapagos in 10 vragen

Galapagos Nederland

Wij zijn

... Galapagos Nederland

We zetten ons in om geneesmiddelen naar Nederlandse patiënten te brengen, te beginnen met ons eerste geneesmiddel in 2020 dat momenteel wordt onderzocht voor verschillende inflammatoire indicaties.

Sabine Koken

Galapagos laat zich steeds leiden door wetenschappelijke expertise om innovatieve geneesmiddelen te ontdekken en te ontwikkelen voor patiënten. Ons eerste geneesmiddel is goedgekeurd door de Europese autoriteiten. Het is in belangrijke mate het resultaat van R&D-activiteiten in Nederland.

Sabine Koken, Country Lead Galapagos BeNeLux

Wetenschap & Innovatie

Discovery platform

Al meer dan 20 jaar blijven we deze onophoudelijke zoektocht naar geneesmiddelen met nieuwe werkingswijzen voortzetten. De meeste chronische ziekten en aandoeningen worden veroorzaakt door een verstoorde werking van bepaalde eiwitten.

Met ons discovery platform, gebaseerd op onderzoek met menselijke cellen, ontdekken we welke eiwitten, ‘targets’, een belangrijke rol spelen in het veroorzaken van die ziekten. Vervolgens ontwikkelen we kleine moleculen die potentiële geneesmiddelen zijn en de eitwittargets vertragen of onderdrukken, het evenwicht herstellen en daardoor het verloop van ziekte positief beïnvloeden.

Op die manier willen we de grondoorzaak aanpakken in plaats van enkel de symptomen te behandelen.

Onno van de Stolpe

We blijven ons unieke Target Discovery Platform ten volle benutten, we ontdekken nieuwe targets en blijven nieuwe werkingsmoleculen ontwikkelen om het leven van patiënten over de hele wereld te verbeteren.”

Onno van de Stolpe, CEO Galapagos

Hoe onze wetenschappers nieuwe targets ontdekken

Klinische studies

Voor het een beschikbaar geneesmiddel wordt voor patiënten en voorschrijvende artsen, moeten de veiligheid en werkzaamheid worden getest en bewezen. Galapagos voert klinische studies uit om de veiligheid, werkzaamheid, verdraagbaarheid en farmacokinetiek van zijn geneesmiddelen te testen.

Informatie over lopende klinische onderzoeken naar onderzoeksgeneesmiddelen van Galapagos is beschikbaar op www.clinicaltrials.gov*.

U kunt ook contact opnemen met onze afdeling Medische Informatie.

*een dienst van de U.S. National Institutes of Health die informatie verstrekt over klinische onderzoeken die wereldwijd worden uitgevoerd.

Nieuws

 

Werken bij Galapagos

We zijn altijd op zoek naar talent om ons te vergezellen op onze zoektocht, mensen met een passie voor biowetenschappen die hun kennis willen inzetten om levens te verbeteren.

Onze waarden

Make it happen

Make it happen

Embrace change

Embrace change

Act as a pioneer

Act as a pioneer

Raise the bar

Raise the bar

Bent u klaar om mee te streven naar medische doorbraken?

Ga snel naar onze vacaturepagina om meer te weten te komen over uw mogelijkheden bij Galapagos.

Vind uw droomjob bij Galapagos!

Contact

Galapagos B.V. 

Beagle Zernike
Zernikedreef 16
2333 CL Leiden
Nederland
Tel: +31 71 7506700
Fax: +31 71 7506701

Galapagos B.V.

Regus Building
Mendelweg 32
2333 CS Leiden
Nederland

Medical Information

Communications and Media

Business Development